- 14 d'Agost. Acampada amb nens.

18:00h. Pça. Primer d'Octubre. Planoles.

L'aventura de l'estiu pels petits de l'Associació. Una nit màgica amb jocs de nit, sopar al ras i les llàgrimes de Sant Llorenç.

Informació i inscripcions: info@aeplanoles.cat, Tel. 633 15 60 11


- 17 d'Agost. Conferència sobre La Tragedia del Balandrau.

18:00h. Conferència a càrrec de Jordi Cruz, meteoròleg. Sala Casino. Planoles.

El 30 de desembre de 2000 un grup d’excursionistes es disposava a fer el Balandrau, que es disposava a coronar el cim amb esquís de muntanya. Al matí el temps era molt bo. Però les condicions van canviar sobtadament. Va començar a bufar el torb, amb ràfegues de vent de NW que superaven els 100 km/h (138 km/h cop màxim) i la temperatura va baixar ràpidament fins al que se suposa podria estar al voltant d’una sensació tèrmica de 30 graus negatius. El torrent de Fontlletera es va convertir en una trampa mortal. Va haver un únic supervivent, Josep Maria Vilà. 

Anys després, Jordi Cruz, meteoròleg del Servei Català de Meteorologia, ha escrit el llibre 3 nits de Torb i 1 Cap d’Any que explica totes les circumstàncies que es van donar aquell dia. I el presentarà a Planoles. També hi seran membres dels equip de rescat i d'altres muntanyencs que hi eren a muntanya aquella dia.  - 19 d'Agost. Sortida del Sol des del cim del Taga.

03:30h. Pça. Primer d'Octubre. Planoles.

Enguany oferim viure una experiència única com és gaudir del naixement d'un nou dia contemplant com despunta el Sol per l'horitzó des del cim del Taga, al temps que fem un bon esmorzar per compensar la manca d'hores de son.

Informació i inscripcions: info@aeplanoles.cat, Tel. 633 15 60 11


- 23 d'Agost. Sortida Botànica.

08:45h. Estació Renfe Planoles.

Agafarem el tren fins l'estació de La Molina i visitarem gaudint d'una passejada d'unes dues hores de la magnífica i poc coneguda avetosa que hi ha entre La Molina i Urtx, on agafarem el tren de tornada cap a Planoles sobre les 14 h.

Informació i inscripcions: info@aeplanoles.cat, Tel. 633 15 60 11Properes Activitats